Vanuit Nederland is Minggus Sipahelut op vakantie in WAAI, vanuit de kumpulan wordt er €300,00 gestort om medicatie te kopen, Minggus wordt ondersteund door Natalie Hiarije, alle beetjes helpen!

Het gaat namelijk om het volgende: Er is een Posko Kesehatan/Gezondheidspost van de PusKesMas/Kliniek van Waai. Die is alleen open in de kantooruren! De mensen die buiten de kantooruren medicijnen nodig hebben zoals het medicijn Loperamide/Immodium tegen de diarree of als de kinderen koorts hebben, vallen dan buiten de boot!! Ze moeten dan tot de volgende morgen gaan wachten en ook al hebben zij diarree of koorts, zij moeten zich eerst persoonlijk  gaan melden bij de Posko !! Anders krijgen zij geen medicijnen!!Buiten de PuskesMas/Kliniek oftewel Posko Kesehatan-uren is er nu een verpleegkundige, Nathalie Hiarije, die aan huis/tent een praktijk in Waai heeft waar de mensen van Waai, buiten de kantooruren terecht kunnen. Echter zij heeft geen medicijnen meer, en vraagt om hulp!??Minggus Sipahelut uit Holland, oma asal dari Waai, is daar en is bereid om ons daarbij te helpen! Hij ontvangt het geld en gaat samen met Nathalie de medicijnen te kopen en ziet erop toe dat de medicijnen ook werkelijk terechtkomen bij de zieken!Hij zal de bonnen bewaren en verantwoording afleggen aan de PAWI !!Hopelijk zij jullie bereid om binnen zeer korte termijn hierop te antwoorden, want de nood in Waai is hoog! Tot op heden overlijden er nog steeds mensen in de bergen door allerlei ziektes zoals andere uitdroging!!